2015. március 28., szombat

Nyári zöldségleves

Nyári zöldségleves
(elkészítés 25 perc + sütés 25 perc)

Hozzávalók (4 adaghoz):
50 dkg. spenót
2 kis cukkini
20-20 dkg kifejtett zöldborsó és sárgarépa
1 fej hagyma
1/2 csokor vegyes zöldfűszer
3 dkg vaj
1 ek. liszt
2 zöldségleveskocka
2 ek. főzőtejszín

őrölt bors


  1. A spenótot átválogatjuk, alaposan megmossuk, durvára összevágjuk. A cukkinit megmossuk, a két végét levágva vékony csíkokra szeljük. A zöldborsót és a sárgarépát megmossuk, a répát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, megszikkasztjuk, apróra vágjuk.
  2. A hagymát vajon közepes lángon üvegesre pároljuk. Az előkészített zöldségfélét meg a zöldfűszerek felét hozzáadjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk.
  3. A lisztet rászórjuk, és tovább keverve kissé megpirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, a leveskockákat beledobjuk, és felforraljuk. Lefedve, kis lángon 5 percig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul.
  4. A tejszínt hozzáadjuk, jól elkeverjük. A levest utánasózzuk, megborsozzuk, és tálalás előtt a maradék zöldfűszerrel megszórjuk.

(12 g fehérje, 7 g zsír, 18 g szénhidrát)

TIPP: Ha nem kapunk friss zöldfűszereket, mélyhűtötteket is használhatunk. A nagyobb élelmiszer-áruházakban többféle zöldfűszer közül választhatunk.

A csomóba kötött zöldfűszer petrezselymen és metélőhagymán kívül általában kakukkfüvet, zsályát, vérfüvet és borágót tartalmaz. 

A maradék zöldfűszert megmossuk, szárazra töröljük, és egy műanyag zacskóba töltjük, így a hűtőszekrényben több napig tárolható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése