2015. március 31., kedd

Kinder bueno torta

Kinder bueno torta


Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió vagy mogyoró (kihagyható)
kb. 1/2  üveg mogyorókrém
háztartási keksz ( a kerekkel könnyebb dolgozni )

Krém:

1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evőkanál liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin

5 dl tejszín


A tészta elkészítése:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tortaformába tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűírtjük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.

Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 5 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Édesszájúaknak ajánlom! Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ne tegye bele a krémjébe mind a 25 dkg cukrot.
26 vagy 28 cm-es tortaformában nyugodtan elkészíthető


TIPP: A krém összeállításánál nem szükséges kihűteni, hanem a vajat beleolvasztjuk. Ha csomósodni kezd, akkor botmixerrel átkeverjük. 25 dkg cukor tényleg sok bele, jóval kevesebb is elég (150 g körül)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése