2015. március 28., szombat

Tragant massza

Tragant massza recept

Hozzávalók: (fél adagból is sok kijön)
- 4 nagy tojásfehérje
- 12 csapott teáskanál CMC vagy tylose por
- 4 teáskanál margarin
- 70-90 dkg porcukor (amennyit felvesz…)
A tojásfehérjéket 10 másodpercig magas fokozaton verjük. Egy csésze cukrot félrerakunk és a maradékot a mixer legalacsonyabb fokozatán fokozatosan hozzá keverjük. Ez még elég lágy állagú, glazúrra emlékeztető massza lesz. A mixert fokozatosan gyorsítjuk és 2 percig verjük tovább. Kimérjük a CMC-t. A habból kis csúcsokat kell hogy képezzünk, ha kihúzzuk a masszából a mixer kanalát. Fényes színű kell hogy legyen, mint a habcsók.A mixert megint kis fokozatra kapcsoljuk és lassan hozzákeverjük a CMC-t vagy tylose port. Majd nagy sebességen verjük tovább amíg be nem sűrűsödik. A kész masszát a maradék porcukorra borítjuk és összegyúrjuk margarinos kézzel és hozzágyúrjuk az összeset. Ha kész légmentesen körbe tekerjük fóliával és 24 órára hűtőbe rakjuk.  Használat előtt szoba hőmérsékletűre hagyjuk melegedni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése