2015. március 28., szombat

Alma - ropogós vitaminforrás

Alma - ropogós vitaminforrás



  1. A jonagold sokoldalúan felhasználható kitűnő, édes íze miatt, ráadásul egész évben kapható. Frissen a legjobb, de sütésre és főzésre is alkalmas.
  2. A golden az egyik legkedveltebb almafajta, mert ropogós, enyhén savanykás húsa nagyon kellemes ízű. Frissen fogyasztásra kiváló.
  3. A zöld alma ropogós, kissé savanykás, és kevés cukrot tartalmat. Drága, de főzéshez, sütéshez egyaránt kitűnő.
  4. Az idared októbertől tavaszig kapható. Kellemes zamatos, főzéskor megtartja ropogósságát.
  5. A jonatán szintén jellegzetes téli alma (októbertől májusig kapható). Frissen ropogós, de ha sokáig tároljuk, megpuhul. Sült alma készítéséhez ideális.
  6. A gála édes, zamatos téli alma, de a tárolás során könnyen ráncosodik.
  7. A starking közkedvelt karácsonyi alma: piros héjú és meglehetősen kásás. Nyersen banánzamata van, de kitűnő lepény és rétes töltésére is.

TIPP: "Napi egy alma az orvost távol tartja" - a mondást a legújabb tudományos ismeretek igazolják. A koleszterinszintre és az emésztésre gyakorolt jó hatása mellett az alma sok C-vitaminnal is ellátja szervezetünket.

Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy az alma héja sima legyen. Otthon legtovább a hűtőszekrényben áll el, bár nagyon mutatós a gyümölcskosárban. Szobahőmérsékleten az alma hamar megpuhul, és veszít értékes tápanyagaiból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése