2015. március 29., vasárnap

Nyári gyümölcstorta

Nyári gyümölcstorta 
(előkészület 1 óra + sütés 20 perc)



Hozzávalók: (28 cm-es tortaformához)

Piskóta:
3 tojás
1 csipet só
8 dkg cukor
1 ek vaníliás cukor
2 ek. meleg víz
10 dkg rétesliszt
5 dkg étkezési keményítő

Töltelék:
3 dkg mandulalapocska
25 dkg eper
25 dkg cseresznye
3 kivi
4 fél őszibarack (konzervből)
2,5 dl tejdízn
1 ek vaníliás cukor
1 csomag színtelen tortazselé
1 ek. cukor


  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet és a keményítőt a krémbe szitáljuk, és a tojáshabbal együtt beleforgatjuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát beleöntjük. A sütő legalsó rácsán (gáz 2-3. fokozat) 20 percig sütjük, majd a kikapcsolt sütőben még 10 percig pihentetjük, és egy tálra borítjuk.
  3. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Az epret és a cseresznyét megmossuk és megtisztítjuk. A kivit meghámozzuk és felszeleteljük, az őszibarackot is szeletekre vágjuk.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára kenjük. A torta szélére mandulalapocskákat nymkodunk. A tortazselét a cukorral a csomagoláson lévő leírás szerint elkészítjük.
  5. A torta minden negyedét más más gyümölccsel kirakjuk. A gyümölcsöket a tortazselével bevonjuk, és megdermedni hagyjuk.
(4 g fehérje, 10 g zsír, 31 g szénhidrát)


TIPP: A piskótához csak a sütőforma aljár béleljük ki sütőpapírral. Ehhez a formát a papírra fektetjük, körülrajzoljuk, majd körbevágjuk. Ne vajazzuk ki a forma peremét!

A mandulalapocskát tésztalapkával könnyen rányomkodhatjuk a piskóta tejszínnel evont peremére. A maradék mandulát szórjuk a tortára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése