2015. március 28., szombat

Rostban gazdag élelmiszerek

Rostban gazdag élelmiszerek



  1. Ezek az élelmiszerek tartalmazzák a napi szükségletünket: 3 szelet barna kenyér, 2 szelet ropogós kenyér, 3 szem burgonya, 2 nagy sárgarépa és 1 alma.
  2. A gabonafélékben van a legtöbb rostanyag. Együnk sok teljes kiőrlésű zabpelyhet és kenyeret.
  3. Minden káposztafajta, a hüvelyesek és más zöldségfélék (pl. kukorica és hagyma) a második helyen állnak.
  4. Fontos, hogy sok gyümölcsöt együnk. Kiemelten ajánlottak: málna, cseresznye, magvas gyümölcsök, banán, avokádó, kivi.
  5. Aki sok rostot vesz magához, igyon sok ásványvizet, amely kalóriamentes, és szénsavtartalmának köszönhetően frissít. 

TIPP: A rostanyagok a növények emészthetetlen részei. Kalóriát nem tartalmaznak, mégis laktatóak, ezért fogyókúrázók számára fontos sok gabona-, gyümölcs- és zöldségféle fogyasztása.

Szoktassuk hozzá magunkat a rostban gazdag ételekhez, mert jót teszünk vele a szervezetünknek. Kezdők egyenek eleinte sok gabonapelyhet és rizst, hüvelyesekből készített krémlevest, vagy étkezések előtt apróra vágott nyers zöldséget. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése