2015. március 29., vasárnap

Sajtos márványtorta

Sajtos márványtorta
(előkészület 30 perc + 50-60 perc sütés)



Hozzávalók (26 cm-es tortaformához)
2 csomag kakaós keksz (egyenként 18 dkg)
8 dkg vaj
1/2 kk. őrölt fahéj
4 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
80 dkg mascarpone sajt
2 dl tejföl
10 dkg étcsokoládé
1 ek. kakaópor



  1. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A kekszet műanyag zacskóba rakjuk, majd sodrófával apróra törjük.
  2. A vajat kis lángon felolvasztjuk, a fahéjat meg a kekszmorzsát hozzáadjuk, és kézzel jól összedolgozzuk. A forma aljára tapasztjuk, és az oldalán kis peremet készítünk. 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elektromos habverővel krémmé verjük. A sajtot és a tejfölt apránként belekeverjük. A massza felét egy másik tálba átöntjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A csokoládét felolvasztjuk, a kakaóval együtt a sajtos krém feléhez keverjük, a tortaforma aljára öntjük és elsimítjuk. A világos sajtkrémet ráterítjük, és egy villát spirál alakban mindkét rétegen áthúzzuk, hogy a két krém kissé összekeveredjen, "márványos" legyen. A sütőbe tolva (gáz 2-3. fokozat) 50-60 percig sütjük. A sütőből kivéve a formában kihűlni hagyjuk, majd tálalásig a hűtőszekrényben tovább hűtjük.

(13 g fehérje, 33 g zsír, 37 g szénhidrát)

TIPP: A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A kekszmorzsalékot ráterítjük, és odanyomkodjuk.

A márványmintát úgy kapjuk, hogy a világos sajtkrémet egy villával a sötét csokoládékrémbe húzzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése