2015. március 28., szombat

A zöldségfélék helyes tárolása

A zöldségfélék helyes tárolása


  1. Kemény, friss paprikát ne tartsunk 3-5 napnál tovább a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszében. Minél rövidebb ideig tároljuk, annál több vitamin marad benne.
  2. A gombát csavarjuk papírtörlőbe, úgy tegyük papírzacskóba, amelyet nem zárunk le. Max 3 napig tartsuk a hűtőszekrényben.
  3. A spárgát hámozzuk meg, csavarjuk konyharuhába, és legfeljebb 2-3 napig tartsuk a hűtőszekrényben.
  4. A burgonyát és a vöröshagymát ne tegyük hűtőszekrénybe, inkább hűvös, száraz helyre. Így akár egy hónapig is eláll.
  5. Saláta és spenót: a leveleket mossuk és tisztítsuk meg, jól csepegtessük le, töltsük műanyag zacskóba, így hűvös helyen 2-3 napig eláll.

TIPP: A sárgarépa vagy más gyökérzöldség zöldje felőli részét még tárolás előtt vágjuk le, így a zöldség nem fonnyad el egyhamar.

Bizonyos élelmiszereket ne tároljunk egymás mellett: vöröshagymából pl. olyan gázok szabadulnak fel, amelyek a burgonyát megrohasztják. Sárgarépát ne tartsunk alma vagy körte mellett, mert keserűvé teszi az ízüket.

A zöldségféléket lehetőleg mindig frissen használjuk fel. A legjobb, ha frissen szedett árut veszünk, mert még a szakszerűen tárolt zöldség is veszít vitamintartalmából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése